1. Takojaki
Takoyaki kepimas („Shutterstock”)
Takoyaki yra kąsnio dydžio pikantiško gėrio rutuliukai, pagaminti iš kviečių tešlos ir virti specialiose formuojamose keptuvėse iš gatvių prekystalių ir mažų skylių sienoje esančių restoranų.
Rutuliukai pripildomi smulkiais aštuonkojų, tempuros, žaliųjų svogūnų ir marinuoto imbiero gabalėliais ir kepami, kol įgaus nuostabią auksinę spalvą. Stebėti, kaip virėjas meistriškai juos varto lazdelėmis, yra užburiantis vaizdas ir beveik toks pat malonus kaip jas valgyti.
2. Shioyaki
Druskoje kepta žuvis ant pagaliuko (Shutterstock)
Tai gali atrodyti kaip paprasta „žuvis ant pagaliuko”, bet yra daugiau shioyaki nei atrodo. Žuvis buvo kepta ant grotelių – ypatinga japoniška technika, kai žuvis, dažniausiai stipriai sūdyta skumbrė, paliekama marinuotis per naktį, o kitą rytą kepama ant ugnies.
Būkite perspėti: shioyaki yra super sūrus. Tačiau kaip ir panašiai sūrūs kiaulienos įbrėžimai, tai puikus priedas prie ledinio alaus ąsočio.
3. Okonomiyaki
Bonito dribsnių pridėjimas prie okonomiyaki („Shutterstock”)
Pagrindinis dalykas visoje Japonijoje, okonomiyaki yra pikantiškas japoniškas blynas, gaminamas iš visko, kas yra po ranka. Tešla dažniausiai ruošiama su kiaušiniais, mėsa ar jūros gėrybėmis, daržovėmis ir sūriais, tačiau sudedamosios dalys labai skiriasi.
Tešla pilama ant grotelių, apverčiama ir kepama iš abiejų pusių. Tada užpilkite specialiu padažu, majonezu, bonito dribsniais, jūros dumblių dribsniais ir marinuotu imbieru. Kai kuriuose restoranuose galite pasigaminti patys, sumaišydami ingredientus dubenyje ir kepdami ant mažos kepsninės priešais jus.
4. Jakitori
Yakitori lazdos („Shutterstock”)
Nesvarbu, ar grįšite iš didelio vakaro, ar iš didelių rungtynių, visada galite pasikliauti ant grotelių kepta mėsa, kuri jus išrūšiuos. Jakitori yra japoniška versija, ir nors ji yra maža ir daili, ji puikiai tinka.
Jakitori kepamas ant žarijų. Vištiena yakitori yra neabejotinai mėgstamiausia, tačiau populiari ir kiauliena ar jautiena. Kai kurios kepsninės siūlo egzotiškesnių variantų, pavyzdžiui, visas žvirblis, todėl prieš dėdami būtinai paklauskite.
5. Taiyaki
Taiyaki kepimas („Shutterstock”)
Štai vienas tiems, kurie mėgsta smaližius – žuvies formos vaflis, užpildytas raudonųjų pupelių pasta, kremu ar šokoladu.
Pagaminta specialiai pagamintose formose, taiyakipaprastai yra japoniškas, sukurtas taip, kad atrodytų taip gerai, kaip skonis. Šiltas, lipnus ir labai, labai patenkintas.
6. Jakisoba
Yakisoba gatvės maistas („Shutterstock”)
Kartais niekas nepasitaiko taip, kaip dubenėlis skanių wok keptų makaronų, o Japonijoje tai yra yakisoba.
Kvietiniai makaronai kepami maišant su kiauliena ir daržovėmis, pagardinami specialiu aštriu padažu ir užpilami įprastais patiekalų dribsniais, imbieru ir majonezu.
Kartais jie bus apibarstyti kiaušiniu. Kai kurie pardavėjai siūlo juos patiekti dešrainių bandelėje. Jie vadinami yakisoba keptuvės.
7. Ikayaki
Japonijoje niekas nėra taip malonu, kaip kramtomoji tekstūra ikayakiant pagaliuko kepti kalmarai.
Patiekiamas be čiuptuvų, jis supilamas į saldų sojų padažą ir kepamas ant žarijų. Virėjai dažnai įbrėžia estetines linijas į minkštimą, todėl žiūrėti į jį taip pat nuostabu, kaip į valgymą.
8. Dango
Dango, populiarus vyšnių žydėjimo sezono metu („Shutterstock”)
Dango yra saldus japoniškas koldūnas, pagamintas iš mochikolipnūs ryžių miltai. Jie yra saldūs ir mauriški. Laimei, jūs gaunate tris ar penkis už vieną lazdą. Dango valgoma ištisus metus, skirtingais sezonais valgomos skirtingos veislės.
Pavyzdžiui, atsiranda vyšnių žiedų sezonas hanami dangopavadintas žiedų vardu ir rožinės, baltos ir žalios spalvos, simbolizuojančios gėles.
9. Yaki Tomorokoshi
Pardavėjas, kepantis kukurūzus ant grotelių („Shutterstock”)
Paprastas ir patenkinamas Yaki Tomorokoshi yra japoniška kukurūzų burbuolės versija.
Ant atviros liepsnos kepti kukurūzai apibarstomi miso, sojos padažu ir sviestu, tada patiekiami ant pagaliuko. Garantuojama, kad tai bus skaniausi kukurūzai, kuriuos kada nors ragavote.
10. Yaki Imo
„Yaki Imo” („Shutterstock”) sulaužymas
Niekas taip nesušildo vėsią rudens dieną yaki imoaiškiai paprastas japoniškas skanėstas iš keptų saldžiųjų bulvių, patiekiamas rudame popieriniame maišelyje.
Kepama ant malkų ugnies, odelė maloniai kramtoma, vidus švelnus ir purus, skonis šiek tiek panašus į karamelę. Pagaminta iš Satsuma-imo saldžiosios bulvės, randamos tik Japonijoje, tai išskirtinai guodžiantis skanėstas, ypač jei jūsų komandai nesisekė taip gerai, kaip tikėjotės.