Kai kurie barai tiesiog tiekia gėrimus visuomenei, o kiti pakelia kiekvieną kokteilį į meno formą. „Bookmundi” tyrinėja geriausius pasaulio barus, kuriuos pasirinko „Drinks International”, kuri kasmet reitinguoja geriausius barus visame pasaulyje.
Nors tokiuose miestuose kaip Londonas ir Niujorkas gali pasigirti keliomis vietomis, kuriose gali būti mažiau, mes apribojome vieną barą kiekviename mieste, kad pabrėžtume kai kurias žymiausias gėrimo vietas visame pasaulyje.
Candelaria, Paryžius
Dėl kūrybingų kokteilių, kvapnių tacos ir bohemiško dekoro „Candelaria” nuolat patenka tarp geriausių barų. Baras pritraukia įvairią minią, o kiekvienas gėrimas yra unikalus. Nors virtuvė yra meksikietiška, patiekaluose dažnai yra prancūziškų ingredientų.
Kontrabandininkų įlanka, San Franciskas
Kontrabandininkų įlanka tapo tiki kultūros švyturiu. Baras jaučiasi kaip piratų slėptuvė, pilna jūrinių niekučių ir jūrinių lobių. Tačiau išskirtiniai kokteiliai, kurių kiekvienas pagamintas iš egzotiškų ingredientų, užtikrina, kad dekoras nebūtų vienintelis patrauklumas, žadantis nepamirštamą nuotaikingų nuotykių naktį.
Notingamo miškas, Milanas
Nepaisant pavadinimo, Notingemo miškas neturi nieko bendra su savo bendravardžiu – futbolo klubu, užsiimančiu Anglijos čempionato prekyba. Kokteilių baras pristato fantastišką kokteilių sąrašą, kuriame puikiai švenčiama miksologija. Budos statulos, azijietiškos smulkmenos, egzotiškos dekoracijos ir unikalūs papuošalai suteikia barui įkvėpto dekoro ir dažniausiai pasijusite taip, tarsi ką tik įžengtumėte į Laros Croft palėpę. Jie netgi turi įvairiausių naujoviškų kokteilių, nuo tabletinio kokteilio iki pagaminto naudojant lazerius.
Aviary, Čikaga
„Aviary” randa vietą šiame sąraše dėl savo įžūlaus požiūrio į miksologiją ir įspūdingų patiekalų. Vaikinai, dirbantys virtuvėje, mėgsta žaisti su skirtingomis tekstūromis ir kiekviename pristatyme yra teatro jausmas. Dar geriau, gėrimų sąrašas nuolat keičiasi, niekada nestovi vietoje ir visada meta iššūkį jūsų skonio receptoriams ir pojūčiams.
28 Honkongo gatvė, Singapūras
28 Hong Kong Street svetainė yra tokia paprasta, kaip tik įmanoma. Tai nieko neduoda ir tikrai jautiesi taip, lyg tai būtų vienas iš tų tik kvietimų jungčių. Iš išorės 28 Hong Kong Street atrodo kaip 60-ųjų parduotuvė, tačiau tai yra vienas gyviausių barų Pietryčių Azijoje. Gėrimai sukasi aplink amerikietiško stiliaus kokteilius, kurių Pietryčių Azijoje nėra lengva įsigyti. Bare taip pat yra daugybė vynų ir alaus iš JAV.
„High Five”, Tokijas
„High Five”, kuriam vadovauja garsiausias Japonijos barmenas, yra nuolatinė geriausių pasaulio barų sąrašo dalis. Kiekvienam barui reikia USP, kuris daro jį ypatingą, o Ueno USP yra jo rombo formos ledas, kurį jis susmulkina iš skaidrių blokų, kurie pristatomi kasdien. Nesitikėkite, kad „High Five” rasite meniu, nes „Ueno” gali pasigirti sukūręs ką nors tobulo, uždavęs jums keletą klausimų apie skonį ir pageidavimus.
Baxter Inn, Sidnėjus
„Baxter Inn” po 3 metų pertraukos randa vietą geriausių pasaulio barų sąraše. Jums gali prireikti išmaniojo telefono pagalbos, kad patektumėte į vietą, bet pabandykite pasikliauti savo instinktais, kad iš tikrųjų patektumėte į vidų. „Baxter Inn”, populiari tarp barų piligrimų ir sidnėjiečių, yra beveik visada sausakimša ir pilna gyvybės. Pagrindinis „Baxter Inn” patrauklumas yra žavi viskio kolekcija. Bare yra daugiau nei 600 viskio prekių ženklų!!
Dead Rabbit Grocery ir Grog, Niujorkas
Kad ir kaip juokingai skambėtų pavadinimas, Dead Rabbit Grocery ir Grog yra gana rimti, kai kalbama apie miksologiją. Barui vadovauja Seanas Muldoonas, perfekcionistas, reikalaujantis tobulų mišinių kiekvienam bare patiekiamam gėrimui. Ledo smulkmenos, purtymo trukmė, aptarnavimo standartai, meniu ir skiedimas, palyginti su stiklo talpa, yra kuo puikiausiai, ir jie sugaišta daug laiko ir energijos siekdami, kad viskas būtų tobula. Pirmame aukšte vyrauja rami Niujorko atmosfera, o antrame aukšte – komandos paraiška išsamiai aprašyti kiekvieną gėrimą ir pasiūlyti nuostabų meniu. Paslauga dvelkia tikra airių-amerikietiška nuotaika, o apdovanojimai nesiliovė gauti nuo tada, kai baras atvėrė duris.
Artesian, Londonas
Artesian sugebėjo išlikti pirmoje vietoje trejus metus iš eilės. Jie sako, kad yra barai, tada yra geriausi barai, o tada yra artezinis. Jo kokteilių meniu nusipelno pripažinimo ir dėl geros priežasties. Meniu tą klasikinę pagarbą pavyksta lengvai suderinti su šiuolaikinėmis naujovėmis, kad būtų galima pristatyti įvairius kokteilius, kurie patiks jūsų skonio receptoriams ir akims. Ir tai ne tik kokteiliai. Jo džino, romo ir toniku variantų sąrašas primena svečiams, kad jie pateko į tradicinę britų įstaigą. Interjeras yra klasikinio viešbučio stiliaus, tačiau bare taip pat yra griežtų bruožų, prabangių audinių ir žavingų stiklo dirbinių. Tai, kas iš tikrųjų išskiria „Artesian” iš kitų, yra jo paslauga. Personalas leidžia jaustis šiltai, nepakenkiant madai. Nenumaldomas mandagumo demonstravimas yra toks pat lengvas, koks yra.