1. Fermentuotas ryklys, Islandija
Su dvelksmu kaip žuvingas baliklis, didžiausias mūšis su vartojančiu fermentuotu rykliu (hákarl).
2. Paprastoji žuvis, Japonija
Maistas, kuris kovoja – japoniška žuvisfugu) yra mirtinas, jei paruoštas neteisingai, iš pradžių paralyžiuojantis, paskui uždusinantis valgytoją. Vis dar alkanas?
3. Anties embrionas, Pietryčių Azija
Balut – apvaisintas anties arba vištienos kiaušinis, kuriame yra beveik išsivystęs embrionas – išverdamas ir valgomas su lukštu. Sakė pakankamai.
4. Jūriniai šliužai, Korėja
Ištrauktas gyvai iš rezervuaro, tada supjaustytas griežinėliais ir išdarinėtas prieš akis, šis patiekalas nemėgsta gleivių.
5. Prerijos austrės, JAV
Eufemistiškai žinomas kaip Huevo del Toro (pažodžiui, „bulių kiaušiniai”) ir „kaubojiški ikrai”, nepabėgsi nuo to, kas iš tikrųjų yra – nuluptos ir pipiruotos deja išsekusio jaučio sėklidės.
6. Witchetty grubs, Australija
Populiarus aborigenų užkandis, šis blyškus ir putlus vabzdys turi būti ištrauktas iš raganiškojo medžio šaknų, tada suvartotas nedelsiant – gyvas ir besisukantis.
7. Skrudintos skruzdėlės, Kolumbija
Puikus daug baltymų turintis ir neriebus užkandis? Pietų Amerikos Atta laevigata skruzdėlės vadino bachacobuvo skinami, nuimami sparnai, skrudinami ir valgomi šimtmečius.
8. Žuvies maw, Kinija
Gelsvos ir putlios, panašios į kempinę tekstūrą, šios žuvies pūslės yra populiarus ir stebėtinai brangus daugelio sriubų priedas.
9. Fermentuota silkė, Švedija
Surströmming atidarius skardą paskleidžia tyro blogio kvapą – net stiprios nosies švedai paprastai valgo jį lauke.
10. Žiogai, Meksika
Daugiau nei 3000 metų valgė skrudinti vietiniai žiogai (kapulinės) turi išskirtinį skonį. Tiesiog stenkitės, kad kojos neįstrigtų į dantis.