1. Negroni Florencijoje
Negroni. Paprasta. Sudėtingas („Shutterstock”)
Negroni yra Florencijos įstaiga. Jį mieste prieš 100 metų išrado barmenas Fosco Scarselli. Grafas Camillo Negroni paprašė Fosco padaryti jam stipresnę Americano versiją, o visa kita, kaip sakoma, yra istorija.
Pagaminta iš vienodų dalių džino, saldaus vermuto ir Campari, juo geriausia mėgautis SE.STO on Arno, bare Westin Excelsior viešbučio šeštame aukšte. „Negroni” skanesnis, kai žiūrite į 360 laipsnių panoraminį Florencijos ir už jos ribų esančių Toskanos kalvų vaizdą.
2. Mojito Havanoje
Mojito ruošimas Havanoje („Shutterstock”)
Niekas negali susitarti, kas išrado mojito. Viena teorija teigia, kad jis buvo sumaišytas kaip tonikas jūreiviams, vadovaujantiems Francisui Drake’ui, siekiant padėti sergant skorbutu ir dizenterija.
Tačiau visi sutinka, kad geriausia vieta išgerti mojito yra Havanoje. Visų pirma, Bar Monserrate, šalia Parque Central.
Baras „Monserrate” yra viskas, ko tik gali norėti nuo kubietiško baro, iki vietinių, kurie mėgsta priedus „Buena Vista” socialinis klubas. Jie taip pat žino, kaip tinkamai paruošti mėtų, laimo, romo ir rudojo cukraus mišinį.
3. Manhatanas Manhetene
Manhatanas su vaizdu į Manheteną (Shutterstock)
Šis viskio, saldaus vermuto ir trauktinės derinys, vainikuotas maraschino vyšnia, yra toks pat ikoniškas kaip ir pats Didysis obuolys. Pirmą kartą sukurtas 1870 m., skirtas pristatyti Manheteno klubo renginyje, nuo to laiko jis atspindi sklandų vieno iš didžiųjų pasaulio miestų rafinuotumą.
Kaip galite įsivaizduoti, netrūksta barų, kuriuose galite paragauti gėrimų – nuo elegantiškų Madison Avenue barų, kur galite susidurti su Don Draper wannabes, iki vieno iš naujų „Speakeasy” barų, kurie tampa vis populiaresni.
„Bemelmans”, „Art Deco” džiazo baras Upper East Side, siūlo geriausius iš abiejų pasaulių.
4. Singapūro stropas Raffles viešbutyje
„Long Bar” viešbutyje „Raffles” Singapūre („Shutterstock”)
Yra tik viena vieta, kur tikrai galite įvertinti „Singapore Sling” – tai „Long Bar”, esantis „Raffles” viešbutyje tvankiame Singapūre.
Ne tik rotango kėdės ir siurbčiojantys ventiliatoriai išties įkvepia praeities pojūtį, būtent čia, šiame bare, gėrimą sukūrė kinų barmenas Ngiamas Tong Boonas.
Džino pagrindu pagamintas kokteilis, sumaišytas su ananasų sultimis, laimo, vyšnių prekės ženklu ir trauktinėmis, šis ilgas gėrimas patiekiamas išskirtinėse taurėse, kurias galite įsigyti kaip savo apsilankymo suvenyrą.
5. Margarita Meksikoje
Margarita Meksikos paplūdimyje (Shutterstock)
„Margarita” yra „rūgščių” kokteilių šeimos dalis, kurią tradiciškai sudaro tik trys ingredientai (tekila, alkoholinis gėrimas ir laimo sultys), todėl „Margarita” tapo saulės, smėlio ir muzikos sinonimu.
Jis buvo sukurtas kažkur Meksikoje – sakoma, kad barmenas Danny Herrera iš Pueblos sukūrė jį savo merginai ir 1930-aisiais atvežė į Tichuaną.
Jimmy Buffettas gali tvirtinti, kad Margaritavilis yra kažkur apačioje Key Veste, bet manome, kad negalite įveikti atsimušimo kur nors šlovingoje Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantėje arba netoli šaltinio El Museo Restaurante Tichuanoje.
Jei norite ką nors dar gaivesnio, užsukite į Dalaso legendinę Margaritos mylią – sušalusios Margaritos gimtinę ir dvasinius namus.
6. Pisco Sour Limoje
Pisco Sour su vaizdu į pagrindinę aikštę Limoje, Peru (Shutterstock)
Galima būtų sudaryti gana nemažą maršrutą, sekant patyrusio rašytojo Ernesto Hemingvėjaus pėdomis, kai jis, atrodo, gėrė keliaudamas po Lotynų Ameriką.
Jo nuopelnas, kad jis pirmenybę teikė vietiniams kokteiliams, o Limoje tai nebuvo kitaip. Teigiama, kad jis pasiekė rekordą – daugiausiai „Pisco Sours” numuštų per vieną seansą viešbutyje „Gran Hotel Bolivar”.
Iš esmės Whiskey Sour, be viskio, Peru nacionalinis gėrimas sujungia Peru pisco kaip pagrindinį alkoholį su šviežiai spaustomis laimo sultimis, sirupu, ledu, kiaušinio baltymu ir Angostura kartumu.
Tai skanu, ir jūs galite padaryti blogiau, nei pasiduoti išblukusiam „Gran Hotel Bolivar” žavesiui, esančiam San Martín aikštėje.
7. Caipirinha Rio de Žaneire
Paplūdimio pardavėjas, parduodantis naminius caipirinha kokteilius Ipanemos paplūdimyje (Shuttertsock)
Caipirinha yra Brazilijos nacionalinis kokteilis, pagamintas iš cachaça (cukranendrių kietojo gėrimo), cukraus ir laimo. Pirmą kartą patiekiamas renginiuose ir vakarėliuose, kuriuos rengia turtingi žemės savininkai Brazilijos cukranendrių auginimo rajonuose, o dabar jis plačiai prieinamas baruose, restoranuose ir namų ūkiuose visoje šalyje.
Įspūdingiausia vieta Rio, kur galima mėgautis Caipirinha, yra „Copacabana Palace” fortepijono baras, įsikūręs art deco stiliaus „Belmond Copacabana Palace” rūmuose ir su vaizdu į Kopakabanos pusmėnulio formos paplūdimį.
Norite pajusti smėlį tarp kojų pirštų? „Gavea Beach Club” yra miesto pietuose esantis paplūdimio kioskas, kuriame patiekiami švieži ant grotelių kepti omarai, kepsniai ir, kai kurie sako, geriausias „Caipirinha” Rio.
8. Romo punšas Antigvoje
Gaivus, lengvai atmušamas ir mirtinas romo punšas yra pasirinktas kokteilis Karibų jūroje. Daugumai šio regiono lankytojų tai yra įsimintinas kelionės prisiminimas – vaisinis priminimas apie saulę, jūrą, smėlį ir šokius visą naktį.
Viena geriausių vietų pasimėgauti romo punšu yra kassavaitiniai Shirley Heights BBQ Antigvoje, vykstantys kiekvieną sekmadienio vakarą senoje karinėje baterijoje su vaizdu į Anglijos ir Falmuto uostus.
Saulei leidžiantis jus serendos tradicinė plieninė juosta, o kai kurios salos regio grupės tęs vakarėlį iki pat nakties.
9. Aperol Spritz Pozitane
Puikus vaizdas gerti Aperol Spritz (Shutterstock)
Tiesa, garsiausias Italijos aperityvas kilęs iš Šiaurės Italijos. Prosecco yra pagrindinė sudedamoji dalis, taip pat gencijonų, rabarbarų ir greipfrutų užpiltas Aperol.
Jo ryški tutti-frutti spalva atrodo kaip namuose Amalfio pakrantėje, kur jos ryškios spalvos ir švelnus skonis yra labai vertinami. Visi barai, esantys šalia Sorento uosto, yra puikūs, ypač tie, kuriuose yra lauko stalų.
Tačiau norėdami patirti sudėtingesnę patirtį, apsvarstykite galimybę išvykti į Positano. Spalvingi pastatai, kurie čia priglunda prie pajūrio kalnų, atrodo taip, lyg turėtų būti „Aperol” reklamoje. Tiek vietiniai, tiek lankytojai siūlo Bar Internazionale. Paklausk Luigi.
10. Mai Tai Waikiki mieste
Mai Tai Tiki stiklinėje („Shutterstock”)
Joks gėrimas nesukelia Polinezijos vaizdų, pavyzdžiui, Mai Tai, atogrąžų ir vaisių kokteilis romo pagrindu iš Havajų. Spalvingas ir gausiai papuoštas, jis tiesiogine prasme šaukia „Tiki Bar!”.
Iš romo, Curaçao likerio, orgeat sirupo ir laimo sulčių pagamintas Mai Tai buvo sukurtas Royal Hawaiian viešbučio bare, iš kurio matosi visame pasaulyje garsus Waikiki paplūdimys.
Iš tiesų, daugelis sako, kad tai vis dar geriausia vieta išgerti „Mai Tai” Havajuose, nors „Duke’s”, esantis paplūdimyje, patiekiamas stipriausiai. Be to, jie patiekiami Tiki formos stiklinėje. Pirmyn. Žinai, kad nori.
11. Pina Colada bare, pavadintame O’Malley’s
Pina Colada. Ne O’Malley (Shutterstock)
Ko gero, pirmasis pasaulyje alkopopas, piña colada yra saldus kokteilis, pagamintas iš romo, kokoso grietinėlės ir ananasų sulčių. Jis buvo sukurtas Puerto Rike praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje, Amerikos turizmo viršūnėje.
Dabar galite mėgautis Pina Colada prie šaltinio, šauniu baru kur nors San Chuane. Tačiau argi nebūtų daug smagiau nueiti į artimiausią airių barą „O’Malley’s” ir ten užsisakyti, apsimetus, kad laukiate susitikimo su kuo nors, kaip ir Pina Colada dainoje?