5 nuostabūs dalykai, kuriuos galima valgyti Taivane (ir kur juos valgyti)

5 nuostabūs dalykai, kuriuos galima valgyti Taivane (ir kur juos valgyti)

Taivanas yra gurmanų prieglobstis, kur gatvėse tvyro šviežiai iškeptų koldūnų kvapai ir čirškančių blynų garsai. Nepraleiskite šių 5 geriausių skanių patiekalų ir paragauti. Be to, perskaitykite iki galo, kad atsisiųstumėte nemokamą el. Taivano vadovą, kuriame rasite daugiau virtuvės akcentų, taip pat kelionių patarimų, svarbiausių nuotykių lauke, miesto akcentų ir dar daugiau…

Jautienos makaronų sriuba

5-nuostabus-dalykai-kuriuos-galima-valgyti-Taivane-ir-kur-juos

Jautienos makaronų sriuba (Shutterstock)

Kas tai? Šis makaronų, aštraus sultinio ir sultingos lėtai virtos jautienos raizginys yra mėgstamiausias Taivano patiekalas – jo galima rasti visur – nuo ​​gatvių turgų iki penkių žvaigždučių restoranų. Tai sušildys jus iš vidaus: tobulas gėrimas po žygio.

Kodėl turėčiau jį valgyti? Tai Taivanas lėkštėje – tiksliau, dubenyje. Jautiena tokia minkšta, kad ją būtų galima pjaustyti šaukštu, bet makaronai įkando. Kaip ir čili: paprašykite sriubos švelnios, jei negalite atlaikyti karščio.

Kur įkišti: Praleiskite įmantrius restoranus: šis sielos kupinas patiekalas geriausiai patiekiamas šeimai priklausančiose valgyklose. Taipėjuje minios prie Ay-Chung ryžių miltų makaronų Ximending mieste dažnai rikiuojasi eilėse, bet patikėkite mumis, tų dubenėlių verta laukti. Kiekvienas turi savo receptą, todėl laikykitės savo pareiga išbandyti kuo daugiau.

Burbulinė arbata

1719502408_40_5-nuostabus-dalykai-kuriuos-galima-valgyti-Taivane-ir-kur-juos

Burbulinė arbata (Shutterstock)

Kas tai? Ar tai gėrimas? Ar tai desertas? Paprastai patiekiama išsinešti skirtame puodelyje ir suplakama keliaujant. Šios pieniškos ledinės arbatos apačioje yra staigmena „myliu arba neapkenčiu”: maži tapijokos želė perliukai. Kai šie saldūs rutuliukai susmulkina jūsų super dydžio šiaudelį (jie ypač plati, kad juos tilptų), neaišku, ar turėtumėte gerti, ar kramtyti – darykite abu ir važiuokite ta kofeino banga likusią dienos dalį.

Kodėl turėčiau jį valgyti? Taivanas išrado burbulinę arbatą (taip pat žinomą kaip bobaarba perlinio pieno arbata), taigi, nors gali atrodyti, kad pasidavėte greitam maistui, iš tikrųjų ragaujate ką nors autentiško.

Kur įkišti: Madingi skylės sienoje sujungimai sumaišo vidutinę burbulinę arbatą, dažnai įvairių skonių: žaliosios arbatos, karamelės, mokos ir daugelio kitų. Jų rasite visose šalies miestuose ir miesteliuose.

Chou doufu

1719502408_65_5-nuostabus-dalykai-kuriuos-galima-valgyti-Taivane-ir-kur-juos

Chou doufu arba dvokiantis tofu („Shutterstock”)

Kas tai? Chou doufu – dar žinomas kaip dvokiantis tofu – tikrai pateisina savo pavadinimą. Tiesą sakant, jis kvepia siaubingai (kaip prinokusių sūrių), bet jei galite nepastebėti kvapo, jis stebėtinai neįžeidžia: kreminis ir minkštas, o keptas – malonus. Jis dvokia dėl fermentacijos proceso, kurio metu jis kelis mėnesius mirkomas sūryme.

Kodėl turėčiau jį valgyti? Kaip ir durianas, tas blogai kvepiantis azijietiškas vaisius, dvokiančio tofu ragavimas – tai ritualas: jokia kelionė į Taivaną neapsieitų be kąsnelio.

Kur įkišti: Sekite savo nosį – ne todėl, kad to norėsite – per naktinius turgus ir gatvės maisto prekystalius visame Taivane. „Chou Doufu” yra užkandis, o ne sotus valgis, idealiai tinkantis valgyti keliaujant.

Austrių omletas

1719502408_785_5-nuostabus-dalykai-kuriuos-galima-valgyti-Taivane-ir-kur-juos

Austrių omletas („Shutterstock”)

Kas tai? Omletai Taivane ne tik pusryčiams: jie plakami bet kuriuo paros metu, įdaryti austrėmis, svogūnais ir daržovėmis. Įsigykite ką tik iš gatvės maisto prekystalio: jis bus pašėlusi ir apverstas jūsų akyse, taip pat su nemaža doze čili ir laimo sulčių.

Kodėl turėčiau jį valgyti? Tai pigu, greita ir skanu. Taivanas, kaip salų valstybė, mėgsta savo jūros gėrybes, o austrių omletai yra tik ledkalnio viršūnė.

Kur įkišti: Ieškokite gatvės maisto prekystalio su ilgiausia eile, nes čia bus šviežiausios austrės. Puikių jūros gėrybių rasite bet kurioje Taivano pajūrio gyvenvietėje, tačiau pietuose esantis Gaosiongo miestas ypač garsėja savo žuvimi.

Xiaolongbao (sriubos kukuliai)

1719502408_0_5-nuostabus-dalykai-kuriuos-galima-valgyti-Taivane-ir-kur-juos

Xiaolongbao arba sriubos kukuliai („Shutterstock”)

Kas tai? Šanchajaus stiliaus, šie subtiliai susukti koldūnai yra garinami bambukiniuose karstuose, kad jie būtų tobuli. Kiaulienos įdaras iš kiaulienos gamina sriubą koldūno viduje, kol jis verda – tai skanus (jei kartais varvantis) kąsnelis.

Kodėl turėčiau jį valgyti? Nes tai grynas umami rojus.

Kur įkišti: Apdovanojimus pelnę „Din Tai Fung” restoranai (Taipėjuje ir Hsinchu mieste) patiekia apie 10 000 koldūnų per dieną. Taip pat yra vegetariškų variantų, taip pat nuostabių šokoladinių versijų. Prisiglaudę galite stebėti, kaip virėjai kiekvieną gamina rankomis: hipnotizuojantį kulinarinį origami. Išmokite jų gudrybių Taiwan Cooking 101, Taipėjuje, kartu su kulinarijos meistru šefu Jeffu. Jis ne tik dalijasi tradiciniais receptais ir viešai neatskleistomis paslaptimis, bet ir turi daug informacijos apie miesto maistą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *