Kalėdinis sezonas yra skirtas švęsti gyvenimo džiaugsmus, o kas yra džiaugsmingiau nei desertas? Bet iš kur kyla kalėdiniai desertai? O kaip jie tapo atostogų sezono dalimi?
Štai patogus skaniausių tradicinių kalėdinių desertų, apie kuriuos galbūt negirdėjote, vadovas – – apie Ir smagi dalis: kur galite juos išbandyti patys.

1. Skonis Kahkas Egipte
Egipte, gaminimas Kahkas (Slapukai) yra toks pat senas kaip faraonai. Moterų darymo piešiniai Kahkas buvo rasta ant faraono šventyklų sienų, esančių Thebes ir Memfio griuvėsiuose.
Senovėje, Kahkas dažnai buvo įdaryti datomis ir fig. Šiandien į trumpalaikius sausainius, atspausdintus geometriniu raštu, gaminami su įvairiais įdarais-datomis, pistacijomis, graikiniais riešutais-arba pagardinta cinamonu, gvazdikėliais ir imbieru, o kartais taip pat pankolių sėklomis, anyžių sėklomis ir Mahlabas (Žemės rūgščios vyšnios branduoliai).
Kahkas Tiek musulmonai, tiek koptų krikščionys mėgaujasi atitinkamai Ramadano ir Advento pasninko pabaiga, taip pat ir kitais festivaliais. Koptų krikščionys dažnai atneša dėžutę Kahkas Kaip dovana, kai per Kalėdas lankosi drauguose ir šeimos nariuose.
Kur tai išbandyti: „Zack’s Bakery” kavinė arba legendinė Khan Al Khalili Bazaar, abu Kaire.

2. Skambučio Bibingka Filipinuose
Bibingka yra saldaus, gleivinio ryžių pyrago rūšis, dažniausiai valgoma per kalėdinį sezoną, kuris prasideda rugsėjį Filipinuose. Tešla tradiciškai supilama į terakotos patiekalą, išklotą banano lapu, ir garinama molio krosnyje su angomis aukščiau ir žemiau.
Iš pradžių lipnūs pyragai buvo įteikti kaip aukojimai dievams arba dovanoti kaip dovanos pagerbtiems svečiams. Šiandien, Bibingka Vis dar yra ypatingas malonumas tarp filipiniečių, kurie dažnai būna pusryčiams ar iškart po aušros mišių per atostogas. Populiarus delikatesas taip pat mėgaujasi Indonezijos dalimis.
Kur tai išbandyti: Kavinė per Mare Maniloje.

3. Pavyzdys Buñuelos Meksikoje
Šie lengvi, traškūs, saldūs diskai per atostogas yra mylimas skanėstas Meksikoje. Ispanijos kolonistų palikimas, Buñuelos yra pagamintos iš keptos tešlos, apibarstytos cukrumi arba mirkyti Piloncillo Sirupas (pagamintas iš cukranendrių cukraus). Tikslus receptas ir forma įvairiose būsenose skiriasi. Pavyzdžiui, „Tabasco” žmonės gamina panašią versiją kaip originalas, o Verakruze – skirtingais skoniais, tokiais kaip saldžiosios bulvės, moliūgai ar migdolai, o kai kurie – maži rutuliai ar spurgos, keptos kiauliniais ir dulkinami cukrumi. Kitose Lotynų Amerikos šalyse, tokiose kaip Kolumbija, Buñuelos yra rutulio formos ir užpildyti sūriu.
Kur juos išbandyti: Gatvės maisto kioskai visoje Meksikoje parduoda Buñuelos Kalėdų metu.

4. Užfiksuokite rožių sausainius Indijoje
Rožių sausainiai yra ypač populiarūs per Kalėdas Indijos Goa valstijoje, kuriai beveik 500 metų buvo taikoma Portugalijos valdžia. Portugalijoje ir Goane žinomi kaip Rose de Coque, jie iš tikrųjų nėra sausainiai, o greičiau kepta tešla, užpilta kardamoma ir vanile. Rožių forma pasiekiama naudojant ketaus formą su suapvalintu, gėlėmis panašiu dizainu. Po kepimo rožių sausainiai gali būti panardinami arba apibarstyti su cukraus cukrumi.

5. Pasinaudokite Malva pudingu Pietų Afrikoje
MALVA PUDDINGAS, OR MALVAPOED Afrikiečių kalba yra turtingas, saldus pyragas, giliai įsišaknijęs Pietų Afrikos Kapo Olandijos kultūroje ir populiariausias Keiptaune. Nors jo dekadencija nevalgoma tik per Kalėdas, jis reiškia, kad jis skirtas ypatingoms progoms. Taip pat žinomas kaip Lekkeris (Reiškia skanu) Pudingas, tradicinis desertas yra paruoštas su abrikosų uogiene ir šiek tiek salyklo ar balzaminio acto, kad suteiktų jam karamelizuotą tekstūrą. Kai kurie variantai yra imbieras, brendis ir (arba) „Amarula” likeris. Keptas ir dar karštas, pyragas permerktas su kreminiu padažu, kuris pasineria į jį, kai jis vėsta, paverčiant pyragą skaniai lipnia pudra.

6. Išbandykite tradicinį Stolleną Vokietijoje
Šis pyragą primenantys vaisiai ir riešutų duona, padengta ICing cukrumi, atsirado iš Drezdeno, o jo saugoma geografinė būklė reiškia, kad tik atpažinti kepėjai, pagaminti mieste ar jo apylinkėse, yra laikomi tikru.
Viduramžiais Stollenas buvo kieta duona, pagaminta iš avižų, miltų ir vandens, kurie buvo suvalgyti per atėjimo pasninką. Tačiau 1490 m. Popiežius suteikė specialų paskirstymą kepėjams naudoti sviestą ir kitus turtingus ingredientus, tokius kaip razinos, marzipanas ir cukruotas apelsinų žievelės – maisto produktai, kuriems buvo draudžiama per adventą – gaminti savo kalėdinę duoną. Maždaug 1560 m. Drezdeno kepėjai pradėjo pristatyti Saksonijos valdovus su milžiniškomis kasomis kas Kalėdas. 1730 m. Saksonijos lyderis Augustas „Strong” užsakė „Stollen”, kuris galėtų pamaitinti 24 000 žmonių. Sakoma, kad rezultatas turėjo 36 000 kiaušinių ir svėrė stulbinančią 1,8 tonos.
„Mammoth Stollen” tradicija tęsiasi kasmetiniame „Dresden Stollenfest”, vykstančiame šeštadienį prieš antrąjį atėjimą, kuris vyks 2025 m. Gruodžio 7 d.
Kur tai išbandyti: Prie Stollenfest arba Schlosscafé Emil Reimann, kurie yra Drezdene.

7. Mėgaukis Beigli Vengrijoje
Šis saldus, ritinio formos pyragas, kuriame yra tankus aguonų sėklų ar graikinių riešutų sūkurys, yra kalėdinė įranga Vengrijoje. Beigli yra vokiečių-jidinis žodis, reiškiantis „pasagą” arba „sulenkti”, ir, pasak senų liaudies tradicijų, graikiniai riešutai apsaugo nuo stebuklingų burtų ar prakeiksmų, o aguonos sėklos, importuotos osmanų, simbolizuoja gerovę. „Beigli” pusbrolis Flódniyra žydų ir vengrų desertas, sukrautas su obuolių, graikinių riešutų ir aguonų sėklų sluoksniais.
Visur paplitęs kalėdinis gydymas, kaip žinoma šiandien, atvyko į Vengriją XIX amžiaus antroje pusėje, Austrijos-Vengrijos imperijos metu. Iš pradžių kepama tik namuose kaip šeimos ritualas, Beigli galų gale pasklido Cukrásdasarba konditerijos.