5 tradiciniai australiški patiekalai

5 tradiciniai australiški patiekalai

Nuo aštrių pipirinių uogų iki švelnios Wallaby mėsos – vietiniai ingredientai per pastarąjį dešimtmetį tapo vis labiau pažįstamu Australijos meniu. Dabar naujos kartos čiabuvių virėjai, įskaitant Bero, Meriam moterį, daro tradicinius aborigenų ir Torreso sąsiaurio salų patiekalus, kurie kažkada buvo retai parduodami, prieinamesnius.

Vietinė virtuvė derina sezoninius, tvariai surinktus endeminius baltymus su jų mišiniu Australija 6500 nelyginių dokumentuotų vietinių valgomųjų augalų. Tačiau tai ne taip skiriasi nuo kitų čia susiformavusių nevietinių maisto gaminimo stilių. Bero aiškina, kad ji panaši į šiuolaikinę Australijos virtuvę, nes joje yra kitų kultūrų, tokių kaip makasai (Indonezijos trepangeriai), kurie prekiavo su aborigenais ir Torreso sąsiaurio salų gyventojais dar 1451 m., įtakos.

„Mūsų kultūros dalis yra aprėpti visus, o mūsų virtuvė vystėsi – ir toliau vystosi – nuo ​​to”, – sako Bero, susikūręs reputaciją demonstruodamas tvarius vietinius produktus patiekaluose, kuriuose interpretuojami tradiciniai receptai ir šiuolaikinio gomurio skoniai. .

„Pavyzdžiui, kengūros mėsa puikiai tinka tartarui”, – sako ji. „Patiekiu su taro traškučiais, su šaknine daržovėmis, su kuriomis užaugau.

5 Australijos patiekalai, kuriuos privalote paragauti, ir kur juos paragauti…

1731552021_881_Praeities-skonis-5-tradiciniai-australiski-patiekalai

Damper yra aborigenų duona (Shutterstock)

1. Amortizatorius

Šiaurinėje teritorijoje rastas 65 000 metų senumo sėklų malimo akmuo rodo, kad aborigenai duoną kepė dešimtis tūkstančių metų prieš senovės egiptiečius. Tradiciškai gaminama iš miltų, surinktų iš vietinių žolių ir kitų kultūrų sėklų, vėliau kepama ant karštų žarijų, kaimiška duona, žinoma kaip „drėgna”, vėliau išpopuliarėjo vairuotojų (po kvietinių miltų įvedimo), nes ją buvo galima ilgai nešiotis. keliones nesugadinus. Dažniausiai patiekiamas aborigenų kelionėse, taip pat „mod-Oz” restoranuose, dabar jis dažnai gaminamas iš kvietinių miltų, į tešlą įmaišant vašelių sėklų.

2. Namas

Lengvas ir gaivus ceviche tipo patiekalas, pagamintas iš šviežiai sugautos vietinės žuvies, vytintos kvapniame citrusinių vaisių ir kokoso grietinėlės mišinyje, namas gimė Torreso sąsiaurio perlų eroje, kuri nuo XX a. pabaigos pritraukė japonų emigrantų bangą, kuri vartoti žalią žuvį kaip sashimi. Taip pat yra namas, populiarus Torreso sąsiaurio salose užkandis Didysis Essodabartinis meniu.

1731552021_914_Praeities-skonis-5-tradiciniai-australiski-patiekalai

Popierinė žuvis tradiciškai kepama maltoje orkaitėje (Alamy)

3. Žuvis iš popieriaus

Kepant visą baltą žuvį, suvyniotą į popieriaus žievę – melaleukos augalą, randamą į šiaurę nuo Sidnėjaus, mėsa įkvepia skaniai rūkymo skonį. Šis žuvies patiekalas, tradiciškai gaminamas šiaurinėje Australijos aborigenų bendruomenėse, dabar yra šiuolaikinių restoranų meniu visoje šalyje ir paprastai pagardinamas vietinėmis žolelėmis, tokiomis kaip vietiniai čiobreliai, citrininė mirta ir druska.

1731552021_757_Praeities-skonis-5-tradiciniai-australiski-patiekalai

Kangeroo mėsa valgoma viskas nuo mėsainių iki kepsnių (Alamy)

4. Kengūra

Liesa, skani ir tvari kengūros mėsa vis dar yra vienas iš svarbiausių baltymų aborigenų bendruomenėms. Tradiciškai visas gyvūnas buvo išdarinėjamas ir dedamas ant karštų žarijų (arba į sumaltą orkaitę), kad lėtai virti, o tai padeda suminkštinti raumeningą uodegą, o tai yra delikatesas. Šiandien kengūra, kurią galima įsigyti Australijos prekybos centruose, valgoma nuo mėsainių iki kepsnių. Tiesiog atminkite, kad dėl mažo riebalų kiekio jis gali išdžiūti, jei kepamas per ilgai.

1731552021_773_Praeities-skonis-5-tradiciniai-australiski-patiekalai

Pipis yra endeminis Australijoje (Shutterstock)

5. Garuose virti pipiai

Australijai endeminiai pipiai yra maži dvigeldžiai moliuskai, surenkami rankomis nuo potvynių ir potvynių zonų nuo pietų Kvinslando iki Didžiojo Australijos įlankos pradžios. Pagrindinis pakrančių aborigenų bendruomenių patiekalas – pipiai tradiciškai verdami ant karštų anglių ir išpilami tiesiai iš kiauto. Paprastai jie patiekiami sultinyje (panašiame į midijas ir gaidžius), užpiltame rudadumbliais ir makadamija. Prabangiuose bistro meniu ieškokite pipi patiekalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *